Zavod Nesseltal Koprivnik
Koprivnik 13, 1330 Koprivnik

Telefon: 031-637-022

Telefon: 040-812-087

ENODNEVNI POHODNIŠKI IZLET

Brezpotja med Koprivnikom, pragozdom Kopa in Rajhenavom.

Vabimo vas na aktivno potepanje po lepotah narave kočevskega pragozda. Doživete naravo in si oglejte izginule vasi kočevskih Nemcev. Poskrbeli bomo za strokovno vodstvo, hrano in pijačo. Program izleta se prilagaja željam oz. zanimanju udeležencev in skupin.

Predviden potek poti:

V jutranjih urah se zberemo v vasi Koprivnik v Kočevskem rogu. Po kratkem orisu poti se odpravimo po stezi mimo vzpetine Kirchle proti Spackbhlu. Ob vznožju vzpetine nadaljujemo pot po obronkih Okrogljiščka, kjer se priključimo na gozdno cesto. Pot nadaljujemo navkreber po gozdni vlaki, ki je bila nekdaj vaška cesta v vas Golobinjek.

Obdani s prvinskim gozdom prispemo do znamenja Marija v gozdu. Pot se prevesi čez kopasti greben po gozdni cesti mimo pragozda Kopa, kjer se odpre pogled na gozdne predele Mirne gore, Gač in Velikega roga.

Po bližnjici prispemo na gozdno jaso nekdanje vasi Podstene. Tam se okrepčamo z obrokom iz skupnega nahrbtnika ter potešimo žejo z vodo ali naravnim sokom. Pot nadaljujemo po delu Roške pešpoti, ki je primerna za izkušene pohodnike. Ogledali si bomo tudi jelko izjemnih dimenzij, kraljico Roga. Pot nadaljujemo proti turistični kmetiji Rajhenav.

Pred povratkom v Koprivnik si ogledamo sotesko Vajpoh kot nemo pričo nekdanjih časov. Po celodnevni hoji potepanje zaključimo v Zavodu Koprivnik Nesseltal z ogledom zbirke kočevarske dediščine.

Termini pohoda: april – oktober

izlet 4izlet 5izlet 6izlet 7

Izhodiščna cena:

17 EUR za skupine do 10 udeležencev
15 EUR po osebi za skupine od 10 -15 udeležencev

Cena vključuje prevoz na relaciji Koprivnik – Rajhenav, stroške strokovnega vodenja, ogled Kočevarske etnološke zbirke ter degustacijo sadnih sokov in zeliščnega čaja.

Podrobnejše informacije po telefonu: 031 637 022 ali po e –pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

PREŽIVITE LETOŠNJI ODDIH NEKOLIKO DRUGAČE.

Preživite ga v neokrnjeni naravi kočevskih pragozdov, v bogastvu naše domovine. Vabljeni v Koprivnik.

bg info1 r